Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

DANI DOMAĆEG FILMA

October 29, 2021 - October 30, 2021

Manifestacija Dani domaćeg filma održaće se 29. i 30. oktobra u više od 40 bioskopa širom Srbije, kao inicijativa Filmskog centra Srbije i partnera – organizacije DOK Srbija i lokalnih bioskopa i Kulturnih centara, saopštili su organizatori.

Petak, 29. oktobar, rezervisan je za dokumentarni program, u okviru kojeg će biti prikazano ukupno 12 domaćih dokumentarnih filmova u 26 gradova u Srbiji. Dokumentarni filmovi koji će se naći na programu su Pejzaži otpora Marte PopivodeKoreni Tee LukačTelenovela sivo u koloru Filipa MartinovićaSrećna Nova, Jivu Mladena KovačevićaViktorija, 15 Mine PetrovićGovori da bih te video Marije StojnićBlizanci satkani od sna Lee Vahrušev i Seada ŠabotićaDrenjine Nikole StojanovićaZaklinjem se… Nikole Dragovića i Milutina PetrovićaPotreba za mržnjom Filipa ČolovićaDida Nikole Ilića i Corine Schwingeuber Ilić i Fejt i Branko autorke Catherine Harte, navodi se u saopštenju.

Ovaj program ima za cilj promociju domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da budu viđeni. Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa nekim od članova autorskog tima. Ulaz na projekcije je besplatan.

U subotu, 30. oktobra, na programu su dva domaća igrana filmaJedini izlaz u režiji Darka Nikolića, sa Anđelkom Prpić, Ljubomirom Bandovićem, Danicom Maksimović, Nikolom Ristanovskim i Milenom Predić u glavnim ulogama, kao i film Vikend sa ćaletom Miroslava Momčilovića sa Nenadom Jezdićem, Vasom Vranešom, Brankom Vidakovićem, Katarinom Radivojević i Jelenom ĐukićCena ulaznice za igrane filmove je 100 dinara.

Gradovi u kojima će se manifestacija održati su Lazarevac, Zrenjanin, Vrbas, Beograd, Apatin, Lajkovac, Ivanjica, Gračanica, Vrnjačka Banja, Sopot, Prijepolje, Subotica, Niš, Blace, Bor, Arilje, Bačka Palanka, Kanjiža, Doljevac, Požarevac, Gornji Milanovac, Jagodina, Trstenik, Leskovac, Negotin i Loznica.

Preuzeto sa sajta FCS

Autor: Zoran Janković