Kulturni centar Vršac i Centar za kulturu „Dragan Kecman“ iz Kučeva postali članovi Mreže

Mreža kinoprikazivača Srbije postala je brojnija za još dva člana. To su Kulturni centar Vršac i Centar za kulturu „Dragan Kecman“ iz Kučeva. Tako mreža sada broji 41 bioskop u 38 gradova Srbije, koji ukupno imaju 44 ekrana.

Ciljevi Mreže ostaju isti: umrežavanje kinoprikazivača i zastupanje zajedničkih interesa, unapređenje i razvoj kinoprikazivača i kinoprikazivačke delatnosti u Srbiji, povećanje broja gledalaca, edukacija i razvoj filmske publike, edukacija u oblasti audiovizuelne kulture, razmena znanja, iskustava, primera dobrih praksi i informacija između strana potpisnica, kreiranje, razvoj i razmena filmskih i drugih programa i obogaćivanje kulturne ponude, promovisanje audiovizuelnog stvaralaštva i kinoprikazivačke delatnosti, podsticanje nacionalne i međunarodne saradnje, zajednički razvoj, apliciranje i realizacija projekata iz oblasti kulture, jačanje i razvoj organizacionih, programskih i tehničkih kapaciteta kinoprikazivača, praćenje, edukacija i uvođenje novih tehnologija u kinoprikazivačkoj delatnosti, sa posebnim osvrtom na digitalne medije i kreativne industrije.

Mreža poziva i ostale bioskope po Srbiji i kulturne centre koji u svom sklopu imaju i bioskopsku salu da se pridruže mreži.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *