Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

KAKO SE GLEDA FILM – MALA ŠKOLA BONTONA

October 30, 2021 @ 11:00 am - 2:00 pm

Edukativni program (radionica), namenjen deci uzrasta od 8 do 15 godina i posvećen edukaciji u oblasti audiovizuelne kulture i umetnosti. Кroz gledanje filmova i mentorsku analizu istih, projekat ima za cilj obrazovanje i stimulaciju kritičkog mišljenja.

PREDAVAČI:

ĐORĐE BAJIĆ
Đorđe Bajić je završio Filološki fakultet (Srpski jezik i književnost) Univerziteta u Beogradu, a nakon toga magistrirao teoriju umetnosti i medija na Univerzitetu umetnosti. Pisao je za „Popboks“, „Yellow Cab“, „Huper“, NIN… Njagov esej „Srpski krimi film: Ubistvo na podmukao i na svirep način i iz niskih pobuda Živorada Žike Mitrovića“ uvršćen je u zbornik „Novi kadrovi: skrajnute vrednosti srpskog filma“. Sa Zoranom Jankovićem i Ivanom Velisavljević napisao nagrađivanu knjigu „Кritički vodič kroz srpski film 2000-2017“ (u izdanju Filmskog centra Srbij i „The Best Serbian Films of 21st century“ (na engleskom jeziku i takođe u izdanju Filmskog centra Srbije). Objavio je četiri romana. Piše filmske kritike i tekstove iz domena umetnosti i kulture za „City Magazine“ i sa Zoranom Jankovićem uređuje portal Filmskog centra Srbije. Piše filmske kritike za nedeljnik Vreme, a o filmu piše i za portal Espresso kultura.

ZORAN JANКOVIĆ
Zoran Janković je završio Filozofski fakultet (Engleski jezik i književnost) Univerziteta u Novom Sadu. Autor je eseja „Nikad pokoran: Marble Ass Želimira Žilnika“ u zborniku „Novi kadrovi: skrajnute vrednosti srpskog filma“. Sa Đorđem Bajićem i Ivanom Velisavljević napisao nagrađivanu knjigu „Кritički vodič kroz srpski film 2000-2017“ (2018, u izdanju Filmskog centra Srbij i „The Best Serbian Films of 21st century“ (2019, na engleskom jeziku i takođe u izdanju Filmskog centra Srbije). Sarađivao je ili sarađuje s popularnima štampanim i elektronskim medijima, kao što su: „Yellow Cab“, „Huper“, Optimist, „Pressing“, NIN, Status, Filaž, Etnoumlje, Pazi, snima se!, „HI-Files“, Vreme, Espreso kultura… Od 2007. do 2013. godine pisao je književne prikaze, recenzije albuma i filmova, tematske tekstove i kolumne za veb-magazin Popboks, a od 2013. piše za „City Magazine“. Stalni je saradnik emisije „Velika iluzija” na RTS-u i sa Đorđem Bajićem urednik portala Filmskog centra Srbije. Stalni je dopisnik panevropskog filmskog i esnafskog portala „Film New Europe“ iz Srbije.

Program je podržan od strane

Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Filmskog centra Srbije

Details

Date:
October 30, 2021
Time:
11:00 am - 2:00 pm

Organizer

Mreža kinoprikazivača Srbije
Phone:
+381 60 58 000 91
Email:
info@cinemanetwork.rs
View Organizer Website

Venue

Kulturni centar Gornji Milanovac
Trg kneza Mihaila 1
Gornji Milanovac, 32300 Serbia
+ Google Map
View Venue Website