„Pored tebe“ Stevana Filipovića u bioskopima širom Srbije

Dan nakon svečane beogradske premijera filma „Pored tebe“, nova režija Stevana Filipovića je 7. septembara 2023. godine ušla u redovnu bioskopsku distibuciju. Srpski distributer filma je Art Vista. Ovaj film je nastao uz podršku Filmskog centra Srbije, i traje 114 minuta.

Da bi rešila misteriju nestanka druga iz razreda, mlada tabloidna novinarka Ksenija (Mina Nikolić) ulazi u mutan svet kriminala, estrade i politike. Inspektor Vuk (Branislav Trifunović), njene dojučerašnje drugare iz razreda i nju samu, vidi kao osumnjičene. Korona je u jeku, a njena baka Vera (Miriam Margolis), jedina porodica koju ima, bori se za život. Ksenija mora da bira između bake ili istine za kojom traga.

OsimMine Nikolić, Miriam Margolis i Branislava Trifunovića, u filmu glume Darko Ivić, Goran Jevtić, Nikola Rakočević, Isidora Simijonović, Nikola Glišić, Milica Majkić, Andrej Pipović, Svetlana Bojković, Miloš Petrović Trojpec…

Scenario Stevana Filipovića je zasnovan na priči koju su osmislili Filipović i Branislav Jević, a Jević je i producent ovog ostvarenja ispred kuće Hypnopolis. Ekipu filma predvodi reditelj/scenarista/montažer Stevan Filipović. Osim njega na nastanku ovog ostvarenja radili su: direktor fotografije Matej Milenković, montažerka Snežana Ivanović, kompozitori Nemanja Rančić i Aleksandar Ranđelović.

„Pored tebe“ se nadovezuje na Filipovićeve filmove „Pored mene“ (2015) i „Šišanje“ (2010), a ujedno je i drugi deo trilogije koja će biti zaokružena filmom „Pored nas“ koji je već snimljen, i koji je takođe podržan od FCS-a.

Premijera filma „Pored tebe“ bila je 18. jula 2023. godine na 70. Filmskom festivalu u Puli, a zatim je prikazan i na Omladinskom festivalu u Sarajevu.