Animirana avantura „Klinci kaubojci“ na jesen u bioskopima; stigao trejler

Proistekla iz najnagrađivanijeg kratkometražnog animiranog filma „Cuerdas“, nova crtana avantura „Klinci kaubojci“ donosi na veliko platno priču o zadivljujućem prijateljstvu

Producenati i scenaristi uspešnih animacija „Ted – Izgubljeni pustolov“ i „Mumije“ vraćaju se na jesen u bioskope donoseći na repertoar najnoviji animirani naslov „Klinci kaubojci“ (Buffalo Kids), a u našim bisokopima naći će se sinhronizovana verzija čiji je trejler upravo objavljen na zvaničnom Jutjib (YouTube) kanalu distributera (MCF MegaCom Film).

Reditelj i koscenarista filma Pedro Solis, ujedno i kreator najnagrađivanijeg kratkog animiranog filma u istoriji, „Cuerdas“, iz koje je i rođena najnovija crtana avantura, donosi na platno vestern priču koju prožimaju teme o neverovatnom prijateljstvu, razumevanju, o porodičnoj ljubavi, inkluziji.

„Klinci kaubojci“ smešteni su u Americi s kraja 19. veka upoznajući nas sa dvoje siročadi, bratom i sestrom koji iz Irske putuju za Njujork, kako bi pronašli svog bliskog rođaka. U nameri da to i postignu, krišom ulaze u voz koji ih odvodi na Divlji zapad.

Putujući kroz autentične predele Amerike i suočavajući se sa opasnostima i razbojnicima, tokom svojih avantura nailaze na dečaka sa kojim sklapaju veliko prijateljstvo, doživljavajući zajedno brojne pustolovine.

Jedan od najuspešnijih projekata reditelja Pedra Solisa je pomenuta animacija „Cuerdas“ koja je i poslužila kao ideja za nastanak animirane nadogradnje, o veoma posebnom dečaku koji se doseljava u školu gde ga jedna devojčica prihvata kao velikog prijatelja. Kratka, desetominutna priča o inkluziji nagrađena je te 2014. i 2015. godine sa više od šezdeset nagrada, na brojnim međunarodnim festivalima.

Z. J.