Danas počinje 8. festival „Slika u pokretu“

Osmi festival snimateljskih ostvarenja „Slika u pokretu“ počinje u petak 15. decembra u 19.00 časova filmom „Čuvari formule“ u Kulturnom centru Novog Sada. Tokom dva festivalska dana biće prikazano šest dugometražnih igranih filmova.

U takmičarskom delu programa biće prikazani filmovi iz prošlogodišnje i ovogodišnje produkcije: „Da li ste videli ovu ženu?“,  „Čuvari formule”, „Oluja”, „Heroji Halijarda”, „Troje”, i „Koma”. Nakon projekcija biće priređeni i razgovori sa direktorima fotografije. Pomenuti filmovi će se takmičiti za nagradu za najbolji snimateljski rad koju dodeljuje tročlani stručni žiri, ove godine u sastavu: direktorka fotografije Jelena Stanković SAS, Goran Volarević SAS i Rosenlund John Christian FNF.

Budući da je u pitanju festival koji predstavlja i svojevrsni kongres struke, studenti kamere, snimatelji i mladi direktori fotografije imaće priliku da učestvuju u čak dva masterclass programa – predavača direktora fotografije Nebojše Bašića SAS i direktora fotografije Rosenlund John Christian FNF iz Norveške. Prijave za besplatno učešće na masterclass programima su otvorene, a bogat festivalski program upotpuniće i projekcije studentskih kratkometražnih filmova.

Ulaznice za glavni takmičarski program su u prodaji na svim Gigstix prodajnim mestima i na sajtu gigstix.com po ceni od 350 dinara po projekciji, a zvanična satnica se nalazi na sajtu slikaupokretu.rs. Festival je podržan je od strane Ministarstva kulture R. Srbije, grada Novog Sada i Filmskog centra Srbije.