„Komedija na tri sprata” – debi sa zvezdanom glumačkom podelom

Tokom oktobra 2022. godine nas očekuje velika beogradska premijera filma „Komedija na tri sprata“, debitantskog celovečernjeg filma mlade rediteljke, scenaristkinje i producentkinje Sandre Mitrović.

Priča filma prati komične i često sulude avanture stanara jedne naizgled sasvim obične stambene zgrade u Beogradu, a glumačku postavu čine sve sama udarna imena domaćeg filma i komedije: Jelisaveta Seka SablićSlobodan Boda Ninković (koji je za ovu ulogu nagrađen nagradom „Car Konstantin“ na Filmskim susretima u Nišu), Vesna TrivalićDragan Gagi JovanovićNataša TapuškovićLjubomir Bandović, kao i mlađe snage Miodrag RadonjićVanja Nenadić i Pavle Mensur.

Da li su nam komšije i dalje bliže od najbližih rođaka? Da li se ljubav zaista krije tamo gde je najmanje očekujemo? Da li i najveći strah možemo pobediti velikom upornošću? To su samo sa kojim se suočava galerija otuđenih i samoživih, ali i luckastih i dobrodušnih likova koji zajedno žive u staroj trosparatnici.

Pored Sandre Mitrović, koja je rediteljka, scenaristkinja i producentkinja filma „Komedija na tri sprata“, ekipu filma, između ostalih, čine i producent i pomoćnik reditelja Ivan Grbin, koscenarista Noe Dodson, direktor fotografije Dušan Ivanović SAS. U filmskoj ekipi su i montažer Aleksandar Popović, scenografi Sanela Spajić i Aljoša Spajić, kostimografkinja Jelena Petrović, dizajnerka filmske maske Marija Kovačević Jovanović, kompozitor muzike Nemanja Mosurović, dizajner zvuka Aleksandar Rančić… Koproducentkinja filma je Verica Đukić, dok je izvršni producent Nikola Pantelić. Iza ove komedije drame stoje producentske kuće Filmland Telekom Srbija, a distribuira ga Art Vista.

Foto: Emilija Stanišić