Kulturni centar Vršac i Centar za kulturu „Dragan Kecman“ iz Kučeva postali članovi Mreže

Mreža kinoprikazivača Srbije postala je brojnija za još dva člana. To su Kulturni centar Vršac Centar za kulturu „Dragan Kecman“ iz Kučeva. Tako mreža sada broji 41 bioskop u 38 gradova Srbije, koji ukupno imaju 44 ekrana.

Ciljevi Mreže ostaju isti: umrežavanje kinoprikazivača i zastupanje zajedničkih interesa, unapređenje i razvoj kinoprikazivača i kinoprikazivačke delatnosti u Srbiji, povećanje broja gledalaca, edukacija i razvoj filmske publike, edukacija u oblasti audiovizuelne kulture, razmena znanja, iskustava, primera dobrih praksi i informacija između strana potpisnica, kreiranje, razvoj i razmena filmskih i drugih programa i obogaćivanje kulturne ponude, promovisanje audiovizuelnog stvaralaštva i kinoprikazivačke delatnosti, podsticanje nacionalne i međunarodne saradnje, zajednički razvoj, apliciranje i realizacija projekata iz oblasti kulture, jačanje i razvoj organizacionih, programskih i tehničkih kapaciteta kinoprikazivača, praćenje, edukacija i uvođenje novih tehnologija u kinoprikazivačkoj delatnosti, sa posebnim osvrtom na digitalne medije i kreativne industrije.

Mreža poziva i ostale bioskope po Srbiji i kulturne centre koji u svom sklopu imaju i bioskopsku salu da se pridruže mreži.