Nagrada Mreže kinoprikazivača Srbije biće dodeljena 25. decembra 2023. godine

U želji da istakne izuzetnost domaćeg filmskog stvaralaštva, Mreža Kinoprikazivača Srbije sa zadovoljstvom najavljuje svečanu ceremoniju dodele nagrade za najbolji igrani srpski film. Ceremonija će se održati 25. decembra u mts Dvorani s početkom u 13 časova.
Osim dodele nagrade, ovaj dan će biti obogaćen i stručnim skupom članova Mreže kinoprikazivača Srbije, koji će okupiti stručnjake – aktere filmske industrije. Ovaj stručni skup ima za cilj unapređenje i razmenu ideja o filmskom stvaralaštvu u Srbiji, pružajući prostor za diskusije o aktuelnim trendovima, izazovima i perspektivama u domaćoj kinematografiji.
Ovaj skup odražava ambiciju da kroz raznolike perspektive i teme otvorimo dijalog o budućnosti srpskog filma, istražujući mogućnosti unapređenja i razvoja filmske industrije, a naročito prikazivačke delatnosti.
Vidimo se 25. decembra 2023. u 13 časova u mts Dvorani (press centar).
Pravilnik je objavljen na internet stranici Mreže kinoprikazivača Srbije
Očekujemo se da će spoj ove svečane ceremonije dodele nagrade i stručnog skupa pružiti jedinstvenu priliku za promociju i proslavu najboljih dostignuća u srpskom filmu, kao i za razmenu znanja i iskustava među članovima MKS-a.