Nastavljeno snimanje celovečernjeg igranog filma „Volja sinovljeva“ u režiji Nemanje Ćeranića

Nedavno je nastavljeno snimanje celovečernjeg igranog filma „Volja sinovljeva“ u režiji Nemanje Ćeranića; u pitanju je priča koja je žanrovski pojašnjena kao distopijski akcioni triler. „Volju sinovljevu“ režira Nemanja Ćeranić, a po scenariju čiji je autor Strahinja Madžarević. Madžarević i Ćeranić su i kreatori ovog projekta. Direktorr fotografije je Igor Marović, kostimografkinja je Ružica Bukvić, a scenograf je Damjan Paranosić, dok je za maske zadužena Milena Ristić.

„Volja sinovljeva“ je epska avantura inspirisana srpkom tradicijom smeštena u daleku budućnost posle nuklearne katastrofe. U svetu bez reda i zakona vladaju haos i anarhija. Ekonomija se zasniva na robnoj razmeni, a najvrednija valuta je metak. Mala zajednica uzgajivača semena pšenice živi daleko u pustinji i odbija da se povinuje tiraniji udaljenog grada. Pošto dožive izdaju, njihovo imanje biva uništeno. Junak Jovan, jedan od preživelih, odlazi na dalek put kako bi pronašao svoju sestru koju su oteli banditi iz grada. Na tom putovanju upoznaje Anđeliju, devojku u koju se zaljubljuje. U nizu uzbudljivih avantura Jovan pobeđuje neprijatelje sabljom koju su njegovi preci čuvali još od davnih vremena…

Udarne uloge tumače: Igor Benčina, Sergej Trifunović, Isidora Simijonović, Petar Benčina, Marta Bjelica, Jovo Maksić, Lidija Kordić, Ivan Đorđević Džudi, Zlatan Vidović, Anita Mančić, Svetozar Cvetković, Miodrag Radonjić, Miloš Biković… „Volja sinovljeva“ nastaje pod okriljem producentske kompanije Režim. Producent je Miloš Avramović, dok je koproducent Aleksandar Protić. Pomenuti projekat su podržali Filmski centar Srbije i MTS Telekom. Predviđeno je da snimanje traje do 29. decembra 2023. godine.

Nemanja Ćeraić je montažer i reditelj. Režirao je kratke filmove „Stočar“ i „Soba smrti“, kao i epizode serija „Švindler“, „Grupa“, kao i dugometraćni igrani film „Lihvar“, a tu je i takođe igrani film „Nedelja“ čija je bioskopska premijera najavljivana za naredni mesec.

Foto: Nemanja Miščević