Novi film Vladimira Perišića „Lost Country“ od 30. novembra 2023. u bioskopima širom Srbije

Film Lost Country Vladimira Perišića od 30. novembra kreće u redovnu bioskopsku distribuciju. Zvaničan početak distribucije obeležen je projekcijama u Novom Sadu i Nišu. Nakon projekcija u Areni Cineplex u Novom Sadu (u četvrtak, 30.11. u 20 časova) i bioskopu Cine Grand Delta Planet u Nišu (u petak, 1.12. u 19 časova) organizovan je poklon ekipe filma.

Film prikazuje Srbiju 1996. godine, tokom studentskih demonstracija protiv Miloševićevog režima. Radnja prati priču mladog Stefana koji prolazi kroz sopstvenu revoluciju, suočen sa činjenicom da je njegova majka portparolka i saučesnica korumpirane vlasti protiv koje ustaju njegovi prijatelji.

Lost Country je premijerno prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu na kome je debitant Jovan Ginić dobio nagradu „Otkrovenje“ za najboljeg mladog glumca. Na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu Ginić je osvojio nagradu „Srce Sarajeva“ za najboljeg glumca.

Glavne uloge u filmu tumače Jovan Ginić, Jasna Đuričić, Miodrag Jovanović, Dušan Valentić, Boris Isaković, Lazar Kocić, Ana Simeunović, Marija Škaričić i Pavle Čemerikić.

Podsećamo, ostvarenje Lost Country je u petak, 24. novembra 2023. svečano otvorio 29. Festival autorskog filma u Beogradu. Za distribuciju u Srbiji je zadužen MegaCom Film.