Otvoren rok za prijave za 59. izdanje festivala „Filmski susreti“ u Nišu

Otvoren je poziv za prijavu filmova za predstojeće 59. Filmske susrete u Nišu. Udruženje filmskih glumaca Srbije, kao jedan od osnivača i suorganizator Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma „Filmski susreti – Niš 2024“, poziva domaće producente da prijave svoje srpske dugometražne igrane filmove za program 59-ih „Filmskih susreta“ koji će od od 24. do 30. avgusta  ove godine biti održani, naravno, u Nišu.

Kako ističu organizatori, Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu je najstarija manifestacija posvećena domaćem igranom filmu, ali i jedan od najstarijih filmskih festivala u regionu.

Reč je o festivalu koji ima izuzetan značaj ne samo za našu lokalnu sredinu i čitavu jugoistočnu Srbiju, nego i za istinsku afirmaciju naše kinematografije i celokupnog srpskog glumišta, budući da su glumci bili i ostali jedina konstantno pulsirajuća vrednost u okvirima domaće sedme umetnosti.

Skenirane, potpisane i pečatirane prijave, zajedno sa linkom filma, treba poslati mejlom zaključno sa 15. junom tekuće godine, na ove elektronske adrese ufgs@live.com ili filmski.glumci@gmail.com

Formulare za prijave za ovogodišnje izdanje festivala možete pronaći ovde:59-Филмски-сусрети-пријава 59.-Filmski-susreti-prijava

Zoran Janković