Pogledajte novi insert iz filma „Radnička klasa ide u pakao“ Mladena Đorđevića

„Radnička klasa ide u pakao“ reditelja i scenariste Mladena Đorđevića kreće od četvrtka, 11. aprila u bioskopsku distribuciju, a povodom početka prikazivanja novog Đorđevićevog ostvarenja objavljen je još jedan insert iz filma .

Kroz crnu komediju, sa elementima trilera i horora film Radnička klasa ide u pakao donosi na veliko platno junake, autsajdere koji se u ne tako bezbrižnoj svakodnevici suočavaju sa nečim mnogo jačim i većim od sebe.

Harizmatična Svetlana (Tamara Krcunović) i bivši robijaš Mija (Leon Lučev) zajedno sa radnicima propale fabrike udružuju se, kako bi istražili mistične puteve nade i pravde. Fabrika koja je nekada zapošljavala ceo grad i okolna sela zatvorena je zbog sumnjive privatizacije i tragičnog incidenta u kom je grupa njenih radnika stradala u namerno podmetnutom požaru. Devastirani gubitkom svojih najmilijih i korumpiranom prodajom fabrike, ova grupa nekadašnjih radnika pokreće proteste za koje se čini da su uzaludni i da ne daju konkretne rezultate.Kao slamku spasa i u borbi za pravdu, ova grupa zaboravljenih pribegava natprirodnom.

U filmu igraju Tamara Krcunovič, Leon Lučev, Ivan Đorđević Džudi i drugi.

Na ovogodišnjem FEST-u, ovo već višestruko hvaljeno ostvarenje osvojilo je tri nagrade: Beogradski pobednik za najbolju režiju (za Mladena Đorđevića), Nagradu „Nebojša Đukelić“ za najbolji film iz regiona u glavnom takmičarskom programu festivala, Nagradu „Fedora“ za najbolji evro-mediteranski film u Glavnom takmičarskom programu. Svetsku premijeru, pak, ovaj je film doživeo u zvaničnom programu prestižnog Međunarodnog filmskog festivala u Torontu.

Z, Janković