Prijavite se na seminar/panel „Inovacije u kinoprikazivačkoj delatnosti – Evropske perspektive srpskih bioskopa“

Seminar/panel  „Inovacije u kinoprikazivačkoj delatnosti – Evropske perspektive srpskih bioskopa“ organizuje Mreža kinoprikazivača Srbije, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i Filmskog centra Srbije, a u saradnji sa Festivalom evropskog filma Palić, i to u periodu od 16. do 18. jula 2023. godine.

Ovaj seminar/panel će istražiti evropsku perspektivu srpskih bioskopa, fokusirajući se na važne aspekte uređivanja filmskog programa, umrežavanja, saradnje, inovacija i razvoja publike, distribucije, kao i novih tehnologija u bioskopima. Cilj seminara/panela je da se razmotre najnoviji trendovi i izazovi s kojima se domaći bioskopi suočavaju u okviru srpske i evropske kinematografske scene, kao i da se identifikuju nove prilike za saradnju, rast i razvoj kinoprikazivačke delatosti.

Teme:

– Umrežavanje i saradnja na nacionalnom i međunarodnom nivou

– Uređivanje i diversifikacija filmskih programa (prikazivanje i distribucija)

– Razvoj publike

– Nove tehnologije u bioskopima

INFORMACIJE O SMEŠTAJU I PUTOVANJU:

  1. jul – dolazak na Palić
  2. jul – Prvi dan seminara/panela – Lokacija Eco centar, Palić
  3. jul – Drugi dan seminara/panela – Lokacija Eco centar, Palić
  4. jul – Kraj seminara/panela, odlazak

TROŠKOVI SMEŠTAJA

Mreža kinoprikazivača Srbije (MKS) će izvršiti rezervacije smeštaja učesnika konferencije i pokriti sledeće troškove članova Mreže kinoprikazivača Srbije: MKS će za pojedinačne članove Mreže kinoprikazivača Srbije pokriti troškove boravka ishrane jednog učesnika/pojedinačnog člana na bazi polupansiona za jednu noć. Trošak drugog noćenja (opciono) pada na teret samog učesnika/pojedinačnog člana po povlašćenoj ugovorenojj ceni. Za kolektivne članove Mreže kinoprikazivača Srbije: MKS će pokriti troškove za jednu osobu po jednom kolektivnom članu Mreže kinoprikazivača Srbije i to – troškove boravka i ishrane na bazi polupansiona za jednu osobu za jednu noć. Drugo noćenje (opciono) pada na teret kolektivnog člana Mreže. U slučaju da kolektivni član Mreže kinoprikazivača delegira dve osobe, sve troškove boravka i ishrane druge osobe (jednu ili dve noći) pokriva kolektivni član MKS po povlašćenoj dogovorenoj ceni.

Mreža kinoprikazivača Srbije (MKS) će izvršiti rezervacije smeštaja učesnika konferencije koji nisu članovi Mreža kinoprikazivača Srbije: ostali prikazivači, kulturni centri, udruženja… koji nisu članovi Mreže kinoprikazivača Srbije a zainteresovani su da učestvuju na Seminaru/panelu sami pokrivaju sve troškove (troškovi puta, prenoćišta, ishrane, boravišne takse, osiguranje…)

VAŽNA NAPOMENA: FESTIVAL EVROPSKOG FILMA PALIĆ UČESNICIMA SEMINARA/PANELA OBEZBEĐUJE AKREDITACIJE ZA SVE PROGRAME FESTIVALA

– Svaki učesnik sam plaća troškove boravišne takse i osiguranja prilikom odjavljivanja.

TROŠKOVI PUTOVANJA

Putne troškove snose sami učesnici Seminara/panela.

Prijavu poslati najkasnije do 22. juna 2023.

Onlajn prijava: https://forms.gle/yNsamyq6ysGURkKD7

ZA SVE INFORMACIJE MOŽETE SE OBRATITI NA TELEFON BROJ 060 58 000 91 (od 10h do 12h)