Snima se: Dugometražna sportska melodrama „Klasa 2“

U toku je snimanje novog srpskog celovečernjeg igranog filma; u pitanju je sportska melodrama naslovljena „Klasa 2“ u režiji Vladimira Miće Popovića, a koja nastaje po scenariju Zorana Mitrovića i Radeta Ćosića.

Dostupan sinopsis glasi: Beba je jedan od najboljih vozača u „Nacionalnoj klasi“, ali nikad to nije uspeo da pokaže, jedan od razloga zašto je to tako je Nemac, njegov najveći rival i neko ko mu ne dozvoljava ono što bi drugi ljudi, samo zbog njegovog šarma. Da stvar bude gora, njih dvojica voze za isti klub, „Auto moto racing Start“,  i zaljubljeni su u istu devojku, kćerku mehaničara kluba, Nensi. U najgorem trenutku po klub „Start”, pojavljuje se novi klub „Monterarri“, klub koji pretenduje na titulu, a ove godine, onaj ko osvoji titulu potpisuje ugovor sa timom iz čuvene serije „GT“. Ko će prvi stići do cilja, saznaćemo na kraju trke, ali pre toga START-ujmo.

Direktor fotografije je Džejlan Ibrahimović. Uloge tumače: Rade Ćosić,  Nenad Jezdić, Miodrag Radonjić, Ljuba Bandović, Andrija Milošević, Hristina Popović, Matea Milosavljević, Olga Odanović, Bane Zeremski, Bane Vidaković, Sandra Tomić, a tu je i specijalni gost – Darko Perić, najprepoznatljiviji po roli Helsinkija u plantarno popularnoj španskoj seriji La Casa De Papel (Money Heist).

Pomenuti film nastaje u produkciji kuća Film plus i Cinemašina, producenti su: Zoran Tomić, Rade Ćosić i Nikola Burovac. Rade Ćosić je i izvršni producent filma, a direktorka filma je Đurđa Vitorović.

 

Film je žanrovski određen kao sportska melodrama, snimanje je otpočelo u aprilu ove godine, a planirano je da film stigne u distribuciju u novembru 2024. godine.

Rade Ćosić je igrao u filmovima Montevideo, Bog te video!, Montevideo, vidimo se, Afterparti, Ekipa, Ko živ, ko mrtav…; osim toga, bio je producent filma Afterparti, dok je bio i scenarista ostvarenja Ekipa i Ko živ, ko mrtav, a poslednjepomenuti film je i režirao.

 

Zoran Janković