Srpska glumica Milena Božić u američkom filmu ,,Prvo predskazanje“

Od 4. aprila 2024. u bioskopima će se naći  horor ostvarenje Prvo predskazanje (The First Omen) u režiji Arkaše Stivenson, snimljeno u američko-italijanskoj koprodukciji.  U glumačkoj postavi filma, pored Bila Naja, brazilske glumice Sonje Brage i mlade Neli Tajger Fri, nalazi se i glumica iz naše zemlje, Milena Božić.

Milena Božić objašnjava: ,,Pozvao me je kasting direktor i rekao da snimim do ujutru scene, ja sam u tom trenutku bila na gostovanju sa predstavom i kući sam stigla kasno u noć. U svoj toj žurbi dve stvari koje sam čula bile su horor film i Sonja Braga, čija sam dva filma letos gledala i zaljubila se u nju. Sećam se da je svanulo, a ja sam tek tad poslala svoj snimak, sa jedinom motivacijom – da igram njen lik, u mladosti. Kad sam saznala da sam dobila ulogu, pomislila sam kako se meni mozda jos letos sve predskazalo, a da toga nisam bila svesna.“

Prvo predskazanje je priča koja predhodi čuvenom horor klasiku iz 1976. godine, dobitniku nagrade Oskar za najbolju muziku. Priča prati američkog diplomatu, tada u ulozi čuvenog Gregori Peka, koga rimski sveštenik savetuje da nakon smrt sopstvenog deteta supruzi prećuti i podmetne usvojenog dečaka kome daje ime Demijan. U fokusu novog filma je mlada Amerikanka koja je poslata u Rim, kako bi započela život u službi crkve. Stvari izmiču kontroli, nailazi na tamu pod čijim uticajem dovodi u sumnju sopstvenu veru, a zavera koju razotkriva ima za cilj rađanje otelovljenja zla.

Glumica Milena Božić napominje da je lepa potvrda za glumca kada se pojavi mogućnost rada na drugom govornom podruciju i jeziku. ,,Bila sam ograničena vremenom i samo sam se pustila u ceo proces, najlepše je bilo što sam od rediteljke dobila punu slobodu i podršku već od prvog susreta. Na setu je bilo jako zabavno, ponavljali smo neke stvari u okviru istog tejka i to mi je bilo novo i dalo mi mogućnosti da zamahnem i razigram se. Od kostima, scenografije, izgleda samog seta, sve je radilo za mene.“

Milena je diplomirala glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu 2017.godine, a dve godine kasnmije završila je masteru studije glume na Fakultetu dramskih umetnosti. Radno iskustvo stekla je igrajući predstave u Beogradu (Ona koja raspušta vojske, Nana, Osam žena, Ustav..), a gledali smo je i u TV serijama Klan i Crna svadba. Za kratkometražni film ,,Vodi me, gde god” osvojila je speficijalnu glumačku nagradu na Pendance Festivalu, prošle godine.