U bioskopima: „Indigo kristal“ u režiji Luke Mihailovića

U redovnu bioskopsku distribuciju je 9. marta 2023. godine stigla drama „Indigo kristal“ u režiji i po scenariju mladog Luke Mihailovića, do sada poznatog po kratkim filmima „Ludi“ i „Jedan poziv“. U pitanju je filmska priča koja tokom četiri dana prati Vuka, tridesetogodišnjeg povratnika iz zatvora koji, progonjen samoubistvom najboljeg druga, pokušava da spase njegovog mlađeg brata na veče godišnjice samoubistva.

Glavne uloge u filmu tumače  Miodrag Radonjić, Denis Murić, Nina Janković i Miloš Petrović Trojpec, a pored njih glume i Miloš Đurović, Pavle Mensur, Relja Seksi Despotović, Đorđe Bibić Biba, Gorica Popović, Milan Čučilović, Dragomir Mrsić, Milan Pelinvanović, Siniša Maksimović, Iva Jovanović, Dimitrije Lacku Spirovski… Kako su nam iz produkcije pojasnili, Indigo i Kristalna deca su pripadnici generacija koje su rođene u teškim formativnnim godinama (1988 -2005) i njihova snažna potreba za razumevanjem i prihvatanjem će se izraziti kroz ovaj film na osnovu njihovih životnih iskustava i problema.

„Indigo kristal“ je Mihailovićev diplomski film koji je počeo da piše krajem druge godine fakulteta, vrativši se posle dve godine u rodni Šabac, a nakon što je video koliko se grad promenio. Film  je sniman u Šapcu tokom 2022. godine i traje 105 minuta. Ključni Mihailovićevi saradnici su direktori fotografije Vladimir Milivojević Bugi i Vladimir Đurić, scenograf Luka Petković, kostigmografkinja Marija Milekić, dizajner zvuka Srđan Milovanović, montažer Matija Đukanović Đuka…

Muziku za film su komponovali Damjan Nedelkov, Nikola Bugarčić, Luka Broćić i Nikola Bukvić. Film su producirali  Miodrag Radonjić (koji tumači glavnu ulogu) i Miloš Avramović (produkcijska kuća Archangel Studios u saradnji sa Režim produkcijom). Film u srpskim bioskopima distribuira Art vista.