U bioskopima od 22. februara 2024.

BUNTOVNICA (Velika Britanija, 2023)

Izvorni naslov: Scrapper

Reditelj: Šarlot Rigan

Scenario: Šarlot Rigan

Direktor fotografije: Moli Maning Voker

Uloge: Lola Kembel, Haris Dikindson, Alin Uzun, Ambrin Razija, Keri Krenkson

Žanr: komedija / drama

Trajanje: 84 minuta

Distributer: MCF Megacom Film

Početak bioskopske distribucije u Srbiji: 22. februar 2024. godine

Sinopsis: Živopisna komedija o ocu i ćerki prati priču dvanaestogodišnje snalažljive devojčice Džordžije koja tajno živi sama u svom stanu, u radničkom predgrađu Londona, nakon smrti svoje majke. Zajedno sa prijateljem Alijem pare zarađuje krađom bicikala, a socijalne radnike drži dalje od sebe pretvarajući se da živi sa svojim ujakom. Niotkuda, njen do tada nepoznat otac pojavljuje se i ubeđuje Džordžiju da mora da se suoči sa stvarnošću. Nezainteresovana za ovu iznenada novu roditeljsku figuru devojčica se tvrdoglavo opire njegovim savetima. Dok se prilagođavaju novim okolnostima, shvataju da oboje imaju još mnogo toga da nauče.

U pitanju je jedan od najnagrađivanijih britanskih filmova u godini za nama. Bio je nominovan i za godišnju nagradu BAFTA, najprestićniju nagradu na tim prostora, a tu je čak 15 mnominacija za nagrade za britanske nezavisne filmove, od kojih je Buntovnica i osvojila nekoliko. Ovaj film je ovenčan i Nagradom mlade publike Evropske filmske akademije. Glumac Haris Dikinson je poslednjih godina sve traženije, i to sa obe strane Atlantika – gledali smo ga u hit-filmovima Kingsman: Početak, Trougao tuge, Gde rakovi pevaju

 

DRUŽINA IZ DŽUNGLE 2: SVETSKA TURNEJA (Franucska, 2023)

Izvorni naslov: The Jungle Bunch 2 / Les As de la Jungle 2

Reditelji: Lorent Bru, Janik Molin, Benoa Somvil

Scenario: David Alo, Erik Tosti, Žan-Fransoa Tosti

Žanr: porodični / animirani

Trajanje: 89 mimuta

Distributer: Blitz Film Srbija

Početak bioskopske distribucije u Srbiji: 22. februar 2024. godine

Sinopsis: Koga da pozovemo u pomoć kada misteriozni super-zlikovac prekrije džunglu ružičastom penom koja eksplodira u dodiru sa vodom? Tim iz džungle, naravno! Manje od mesec dana pre kišne sezone, počela je trka sa vremenom. Od Severnog pola do Dalekog istoka, prelazec´i planine, pustinje i okeane, naši junaci će morati da pretražuju svet daleko od svoje omiljene džungle u potrazi za protivotrovom!

 

LISA FRANKENŠTAJN (SAD, 2024)

Izvorni naslov: Lisa Frankenstein

Reditelj: Zelda Vilijams

Scenario: Dijablo Kodi

Direktor fotografije: Paula Uidobro

Uloge: Ketrin Njuton, Kol Sprauz, Džena Dejvis, Karla Guđino

Žanr: komedija / horor / romansa

Trajanje: 101 minut

Distributer: Taramount Film

Početak bioskopske distribucije u Srbiji: 22. februar 2024. godine

Sinopsis: Film prati priču poznate scenaristikinje o neshvaćenoj tinejdžerki i njenoj srednjoškolskoj simpatiji, koja je sasvim slučajno zgodni leš. Posle niza užasnih okolnosti koje ga vraćaju u život, njih dvoje kreću na ubilačku misiju, kako bi pronašli ljubav, sreću… i nekoliko delova tela koji nedostaju, usput.

Reč je o rediteljskom celovečernjem prvencu Zelde, kćerke čuvenog komičara i glumca Robina Vilijamsa. Scenarfio je delo Dijablo Kodi, tražene scenaristkinje u čijoj filmografiji su i scenarija za zapažene filmove Džuno, Opasna Dženifer, Mlađa punoletnica, Tali… Glavnu glumicu, Ketrin Njuton, smo imali prilike da gledamo u seriji Nevine laži, kao i u filmovima, Pokemon: Detektiv Pikaču, Nakaradno, Ant-Men i Osa: Kvantumanija..., dok je Kol Sprauy najprepoznatljiviji po ulozi u tinedžerskoj seriji Riverdejl, a poslednjih godina sve je traženiji i u svetu filma.

 

SAMO TRI DANA (Francuska, 2023)

Izvorni naslov: 3 jours max

Reditelj: Tarek Budali

Scenario: Tarek Budali

Direktor fotografije: Vensan Rišar

Uloge: Tarek Budali, Filip Lašo, Žilijen Aruti, Vanesa Gid, Rosi de Palma

Žanr: komedija

Trajanje: 90 minuta

Distributer: Taramount Film

Početak bioskopske distribucije u Srbiji: 22. februar 2024. godine

Sinopsis: Rajen, nespretni, ali dobronamerni policajac otkriva da je njegovu baku, rijaliti zvezdu, kidnapovao meksički narko kartel koji mu daje samo 3 dana da obezbedi nemogući otkup za nju. Uz podršku svog lojalnog tima ovaj neverovatni heroj će krenuti u ludu misiju obilaska sveta širom Francuske, Abu Dabija i Meksika, kako bi je spasio.

Ovo je nastavak hit-ostvarenja Samo 30 dana iz pandemijske 2020 godine, a, po dostupnim brojkama, novi film je već tokom bioskopske distribucije gotovo pa u potpunosti povratio svoj budćet od 15 miliona američkih dolara.

 

TRKA ZA SLAVOM: AUDI PROTIV LANČE (Italija, Velika Britasnija, Irska, 2023)

Izvorni naslov: Race For Glory: Audi vs. Lancia

Reditelj: Stefano Mordini

Scenario: Filipo Bolonja, Stefano Mordini, Rikardo Scamarsio,

Direktor fotografije: Luiđi Martinući

Uloge: Danijel Brul, Rikardo Scamarsio, Volker Bruh, Hejli Benet, Kejlo Klarkson-Hil

Žanr: biografski / drama / sportski

Trajanje: 109 minuta

Distributer: Blitz Film Srbija

Početak bioskopske distribucije u Srbiji: 22. februar 2024. godine

Sinopsis: Istinita priča koja prikazuje intenzivnu bitku između dva automobilska diva tokom Svetskog prvenstva u reliju 1983. godine, tokom žestokog rivalstva između Nemačke (Audi) i Italije (Lanča). To je vreme čuvene Grupe B, kada je Audi razvio model „Kvatro“ sa pogonom na sva četiri točka i bio je rival koga su svi želeli da pobede. Lanča je, međutim, stupila na scenu s modelom „037“, naslednikom legendarnog „Stratosa“, zadržavajući pritom zadnji pogon. Uprkos prednostima Kvatra, dramatična je sezona pripala Lanči, jer je njen sportski automobil bio sigurniji na određenim stazama, pri čemu su značajnu ulogu odigrali i sitni trikovi italijanskog tima.

 

UBICA DEMONA: HAŠIRA OBUKA (Japan, 2024)

Izvorni naslov: Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba: To the Hashira Training

Reditelj: Haruo Sotozaki

Scenario: Kojoharu Gotouge

Žanr: anima

Trajanje: 104 minuta

Distributer: Con Film

Početak bioskopske distribucije u Srbiji: 22. februar 2024. godine

Sinopsis: Tanjiro traži Himejime za rigoroznu obuku kako bi postao član Korpusa ubice demona. U međuvremenu, nemilosrdni gospodar demona Muzan astavlja svoju potragu za Nezuko i Ubujašiki.

Zoran Janković