U toku je snimanje celovečernjeg igranog filma „Yugo Florida“ reditelja Vladimira Tagića

Prethodne sedmice je krenulo snimanje dugometraćnog igranog filma „Yugo Florida“ u režiji Vladimira Tagića; ovo je Tagićev debi na polju dugometraćnog igranog filma.

Sinopsis filma „Yugo Florida“ glasi: Zoran (30) je hronično umorni „nindža“, radnik u noćnoj smeni rijaliti programa „Veliki brat“, gde na pedesetak monitora posmatra učesnike kako spavaju. Nakon završene smene, u jednom od jutarnjih pokušaja da zaspi, Zoranov ionako lak san razbija poziv otuđenog oca Vese (60). Vesa ima rak.Zoran i Vesa se vuku od lekara do lekara, kroz insitucionalni haos državnog i privatnog zdravstvenog sektora. Iako se punom snagom angažuje oko pomoći svom ocu, Zoran nikako ne prihvata tešku istinu – da Vesa kopni i polako odlazi. Da bi od toga pobegao, Zoran emocije usmerava ka svom zapostavljenom ljubavnom životu i ispunjenje traži u dvema podjednako nemogućim vezama – sa svojom bivšom devojkom a sada tuđom verenicom Tamarom i starletom iz „Velikog brata’“ Emom.

U glavnoj ulozi gledaćemo Andriju Kuzmanovića, a u glumačkom ansamblu su i: Nikola Pejaković, Hana Selimović, Jovana Stojiljković, Snježana Sinovčić Šiškov. Scenaristi filma su Milan Ramšak Marković i Vladimir Tagić, producentkinja: je Marija Stojanović. Scenografkinja je Dragana Baćović, montažer je Dragan von Petrović, kostimografkinja Lidija Andrić, a snimatelj zvuka je Momchil Bozhkov.

Film nastaje kao koprodukcija produkcijskih kuća: Sense Production (Srbija), Adriatic Western (Crna Gora), Eclectica (Hrvatska), Contrast Films (Bugarska). Nastanak filma podržao je Filmski centar Srbije, a pored ostalih pomenutih zemalja i njihovih fondova finansiran je i kroz panevropske fondove, Kreativna Evropa MEDIA i Eurimages. Film se snima na lokacijama u Beogradu i Mladenovcu, tokom novembra.

Vladimir Tagić je režirao epizode serija „Sumnjiva lica“, „Jurtro će promeniti sve“, „Mama i tata se igraju rata“, „Deca zla“, a bio je pomoćnik reditelja i/ili reditelj druge ekipe u slučaju brojnjih filmova nastalih u poslednjih desetak godina.

Foto: Vlasništvo kuće „Sense Production“