Zapažen bioskopski start srpskog filma „Čuvari formule” u Francuskoj

Kako javljaju iz PR-tima ovog ostvarenja, zvanična distribucija filma Dragana Bjelogrlića „Čuvari formule” počela je u Francuskoj pre samo deset dana, a već za prvi vikend ovaj film privukao je gledaoce kako u najvećim bioskopima u Parizu, tako i u ostalim francuskim gradovima.

Publika u Francuskoj, kako se navodi u tom saopštenju, potpuno fascinirana filmskom pričom koja prikazuje istiniti događaj i herojstvo tamošnjih građana, ali i bliskost dva naroda u vrlo kompleksnom istorijskom trenutku. Sve to doprinelo je i velikoj medijskoj pažnji najvećih francuskih medija, koji u poslednjih nekoliko dana neprestano pišu o filmu „Čuvari formule”.

Screenshot

Dodatno, u najpoznatijoj radijskoj emisiji, koja se bavi ocenom filmova koji su trenutno dostupni u bioskopima, „Čuvari formule“ su proglašeni za „miljenike gledalaca“, odnosno film koji je među publikom najpozitivnije ocenjen. Zbog velikog interesovanja publike, distribucija filma će biti produžena tokom celog leta i jeseni, a prema sadašnjem planu, film Dragana Bjelogrlića će biti u redovnoj filmskoj distribuciji u više od 80 bioskopa širom Francuske.

Screenshot

U saopštenju podsećaju i da su „Čuvari formule“ svoj život započeli prikazivanjem u Lokarnu, na jednom od najvećih evropskih filmskih festivala, gde je u avgustu prošle godine osvojio čak dve prestižne nagrade, a nakon toga je usledio niz međunarodnih priznanja od Pekinga do Palm Springsa. Svoju domaću premijeru, film je imao u Beogradu u oktobru prošle godine i za samo nekoliko meseci dostigao je gledanost veću od 300,000 ljudi, čime je zauzeo mesto najgledanijeg filma u 2023. godini.

Z. J.