“Noć srpskog filma” održana u više od 50 bioskopa širom Srbije

Tradicionalna, jednodnevna manifestacija “Noć srpskog filma”, u organizaciji Mreže kinoprikazivača Srbije i Filmskog centra Srbije, održana je sinoć s velikim uspehom širom Srbije. U više od 30 gradova širom zemlje, 51 bioskop, kulturni centar i dom kulture, uključujući i Kosovu i Metohiju, učestvovao je u “Noći srpskog filma”.

Tom prilikom prikazana su tri najgledanija domaća filma iz prethodne godine: “Nečista krv – Greh predaka” Milutina Petrovića, “Južni vetar 2: Ubrzanje” Miloša Avramovića i “Toma” u režiji Dragana Bjelogrlića i korežiji Zorana Lisinca.

Cilj manifestacije je postignut, a to je bila popularizacija srpskog filma, sa akcentom na one koji su podržani na konkursima Filmskog centra Srbije, kao i želja da se savremena srpska produkcija učini inspirativnom i pristupačnom što većem broju zainteresovanih gledalaca, posebno mladima.

Gordan Matić, direktor Filmskog centra Srbije, povodom ovog događaja rekao je:

“Noć srpskog filma je jedna od onih manifestacija koje govore koliko je naša kinematografija vibrantna. Velika je potreba publike da ponovo vidi najuspešnije filmove od prošle godine. Ove godine javili su se i sinepleksi koji su tražili da imaju taj isti naš program, što već govori da je on dobro osmišljen i vođen i prethodnih godina. To takođe govori da imamo dobre filmove, za koje profesionalci iz distribucije smatraju da naša publika želi da ih ponovo vidi. Veliko mi je zadovoljstvo da naša publika voli domaće filmove bez obzira što su trenutno u zamahu veliki blokbasteri. Mislim da imamo čime da odgovorimo.”

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required